.Index Actualitate Administratie

Sute de angajări

O firmă privată caută sute de persoane pe care să le angajeze. Una din firmele care în urmă cu câțiva ani și-a desfășurat activitatea la Petroșani, caută acum muncitori din Valea Jiului. Peste 100 de persoane vor fi selectate în vederea angajării, iar salariile sunt motivante.

“Cei de la firmă ne-au solicitat ajutorul. Vor să angajeze 100 de persoane la fabrica de la Deva. Celor interesațI le oferă transport gratuit. Salariul de bază este minimul pe economie la care se adaugă diferite bonusuri. Cei care vor lucra ore suplimentare, de luni până vineri, vor beneficia de un bonus de 175%, iar pentru zilele de weekend șI sărbători legale bonusul este de 200%. În plus se mai acordă șI alte bonusuri”, a declarat Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila.

Reprezentanții firmei au șI fost la Petrila unde au discutat cu persoanele interesate.

Plecați din Valea Jiului

Cei de la fabrica de biciclete și-au avut, până în 2006, sediul în Petroșani. Initial, chinezii au incercat sa-si extinda afacerea in Valea Jiului, insa toate solicitarile pe care le-au inaintat autoritatilor locale au fost refuzate.

“In urma raspunsului evaziv primit din partea autoritatilor locale ale municipiului Petrosani la solicitarea noastra de extindere a afacerilor am optat pentru Deva, acolo unde am primit tot ceea ce am solicitat. Nu vreau sa acuz autoritatile locale care existau la momentul respectiv (anul 2003 – n.r.), dar pe atunci nu a fost identificata nici macar o singura parcela de teren de anvergura celei solicitate de catre firma noastra, motiv pentru care am decis sa ne mutam din Valea Jiului”, spunea în anul 2006 reprezentantul firmei.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.