.Index Actualitate

Universitatea Petroșani, parte a unui proiect global

Universitatea din Petroșani se alătură unui eveniment care se derulează la nivel global. În data de 16 noiembrie are loc GIS Day, eveniment destinat utilizatorilor sistemelor infomatice. În cadrul proiectului utilizatorii GIS, in cadrul mai multor evenimente, arata copiilor si tinerilor tinerilor aplicatii din lumea reala care fac diferenta in societate. Ziua GIS nu este doar un eveniment, ci o miscare la nivel global, incadrat in Saptamana Geografiei, iar in tara noastra se desfasoara mai multe activitati in scoli, licee si Universitati, in mai multe orase.
Cu ocazia GIS Day Universitati, agentii guvernamentale, scoli, ONG-uri si profesionisti GIS se reunesc pentru a aduce cunostinte legate de GIS in comunitate, si pentru a crea o mai buna intelegere asupra lumii in care traim.

“GIS-ul este un catalizator pentru cercetare si avansare in cariera si este predat in universitatile din intreaga lume. Fiind multidisciplinara, tehnologia geospatiala ofera studentilor abilitatile de care au nevoie pentru a avea succes in educatia pe care o vor urma si mai mult in job-ul pe care il vor alege. Aplicatiile variaza de la studii de cercetare pentru modelarea climatica, la gasirea celei mai bune locatii, studii de impact asupra mediului si multe altele”, arată organizatorii.

La Universitatea din Petroșani, evenimentul va avea loc în data de 16 noiembrie, începând cu ora 10.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.