.Index Actualitate

Valea Jiului decalată. Mereu pe alt fus orar

Valea Jiului, o zonă crepusculară unde se ajunge greu. Vicepremierul României, Costin Borc, s-a aflat, miercuri, în județul Hunedoara. Inițial, acesta își programase să viziteze și Valea Jiului, dar din cauza “decalării apărute în program, vicepremierul Costin Borc a renunţat la deplasarea în Valea Jiului”. asta în timp ce Valea Jiului stă pe un butoi cu pulbere având în vedere situația Complexului Energetic Hunedoara. Importante au fost parcurile industriale și afacerile satelit.

“Vicepremierul şi ministrul Economiei, Costin Borc, a fost prezent miercuri, 21 septembrie, în judeţul Hunedoara. Vizita vine în contextul în care interesul pentru investiţii în general şi investiţii străine în România este în creştere. Mai mult, poziţionarea geografică a judeţului Hunedoara, ieşirea la autostradă, modernizarea căii ferate de pe Coridorul IV şi transformarea sa într-una de mare viteză reprezintă un atu pentru judeţul Hunedoara, un judeţ care duce lipsă de investitori de calibru”, arată o informare a Consiliului Județean Hunedoara.

La discuțiile cu vicepremierul Costin Borc au luat parte cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Hunedoara, dar și subprefectul Fabius Kiszely și au fost atinse mai multe puncte.

La invitaţia conducerii Consiliului Judeţean Hunedoara, vicepremierul Costin Borc a vizitat parcurile industriale de la Hunedoara şi Călan şi a sugerat atragerea unui mare investitor care să aducă, la rândul său, fabrici satelit. De asemenea, demnitarul a vizitat Parcul de Afaceri de la Simeria.

“Din cauza decalării apărute în program, vicepremierul Costin Borc a renunţat la deplasarea în Valea Jiului. Acesta a promis că va include în programul său o zi de vizită în Valea Jiului împreună cu vicepremierul Vasile Dîncu”,  mai arată comunicatul CJH.

Vicepremierul Costin Borc a subliniat că în judeţul Hunedoara este necesară prezenţa unui investitor mare.

„Guvernul nu poate să aibă un plan independent de autorităţile locale. Lucrurile nu se pot face decât împreună. Important este să existe voinţă la nivelul conducerii judeţului (Hunedoara, n.r.) şi asta cred că există. Din punctul de vedere al Guvernului, există o dorinţă foarte mare de a sprijini producţia în România şi sper ca şi guvernele care urmează să sprijine, în continuare, acest lucru”, a spus vicepremierul Costin Borc.

 

–         Identificarea oportunităţilor investiţionale la nivel de judeţ

–         Prezentarea spaţiilor existente la nivel de judeţ, cu facilităţile aferente şi oportunităţile pentru investiţii

–         Identificarea unor soluţii pentru zona Văii Jiului şi găsirea unor suprafeţe mai extinse pentru amenajarea de parcuri industriale

–         Situaţia deponeului ecologic de la Bârcea

–         Vizualizarea suprafeţei amenajate la Hunedoara cu destinaţia de parc industrial şi găsirea unor soluţii pentru continuarea ecologizării terenurilor din proximitatea noului parc industrial

–         Situaţia barajului de la Mihăileni şi sprijin pentru continuarea investiţiei

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.