.Index Administratie

Zdrenţele unora, noutăţile altora

secSecond-hand-urile, afacere profitabilă din sărăcia petroşănenilor sau profit de ambele părţi. Magazinele de tip second-hand din municipiul Petroşani sunt din ce în ce mai multe. În fiecare săptămână câte un astfel de magazin îşi deschide porţile. Centralizarea de la Primărie arată că în localitate sunt 40 de astfel de magazine.

“În municipiul Petroşani la această oră funcţionează aproximativ 40 de magazine de tip second-hand, ceea ce înseamnă că în acest moment este o afacere destul de profitabilă pentru cei care investesc în aşa ceva”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani.

Potrivit oficialilor administraţiei locale, astfel de cereri sunt frecvente.

“Periodic sunt depuse astfel de cereri dar la un moment dat piaţa se va suprasatura de astfel de produse însă momentul nu este încă aproape”, a mai spus sursa citată.

Sărăcie şi avantaje

Locuitorii municipiului Petroşani pun expansiunea acestor magazine pe seama sărăciei din zonă.

“E săracă lumea, puţini sunt cei care îşi permit să îşi cumpere haine noi. Aşa la câţiva lei îşi poţi cumpăra marfă de calitate. Cu cât ai da pe o haină nouă, la second poţi să cumperi aproape un sac”, ne spune un petroşănean.

Alţii văd second-hand-urile ca o afacere profitabilă de ambele părţi.

“Second-hand-urile au profit, dar la fel de avantajaţi suntem şi noi cumpărătorii care avem posibilitatea de a lua marfă ieftină şi de calitate superioară faţă de ce se găseşte în magazinele cu haine noi”, spune o femeie.

În magazinele care comer¬cializează haine la mâna a do¬ua, preţurile afişate sunt ispititor de mici, astfel că un produs poate ajunge să coste chiar şi un leu. În general, kilogramul de haine nu costă mai mult de 40 de lei, iar un articol de îmbrăcăminte cum¬părat din aceste magazine este cu mult mai ieftin decât dacă ar fi fost cumpărat din pieţe sau din alte unităţi comerciale.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.