.Index Actualitate

Zeci de mii de hunedoreni fără card de sănătate

cardZeci de mii de hunedoreni nu şi-au ridicat cardurile de sănătate care au devenit obligatorii începând din această săptămână. La nivelul judeţului Hunedoara au fost returnate mai multe carduri de sănătate de către Poşta Română. Numărul acestora este de ordinul miilor.

 

“Undeva la aproximativ 17.000 de carduri de sănătate au fost returnate de Poşta Română la nivelul judeţului Hunedoara. Asiguraţii care nu au intrat în posesia lor le pot ridica atât de la sediul Casei (Judeţene de Asigurări de Sănătate – n.r.) cât şi de la biroul de la Petroşani pentru asiguraţii din Valea Jiului”, a declarat Ovidiu Bîndea, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Hunedoara.

 

La nivelul judeţului au fost şi persoane care au refuzat ridicarea cardului de sănătate din diferite motive. 18 persoane au refuzat acest document.

 

“În urma discuţiilor avute cu persoanele care refuză să folosească cardul, sau din cererile depuse de către aceştia, se pare că principalul motiv este religia. Mai exact, aceştia consideră cardul de sănătate un instument neadecvat, un instrument de urmărire. Deşi este nevoie doar de o simplă cerere pentru a refuza cardul, noi am primit şi adrese de şase pagini în care asiguratul explica motivele religioase din cauza cărora nu vrea să folosească cardul”, a mai spus sursa citată.

 

Din 1 mai, cardul national de sanatate a devenit unicul sistem de validare si decontare a serviciilor medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Acesta face dovada calitatii de asigurat si confirma prezenta asiguratului la furnizorul de servicii medicale.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.