.Index Actualitate

A fost cândva bine…

pensNemulţumiri şi regrete. Acestea sunt cîteva din problemele pe care le au pensionarii mineri din Valea Jiului în momentul de faţă. Mulţi dintre aceştia regreta perioada epocii de mult apusă atunci când după o viaţă de de muncă se puteau bucura de pensie şi de toate facilităţile care veneau odată cu aceasta.

„Sunt foarte nemulţumit de nivelul de trai din ultimii ani. De abia ne mai ajung banii de medicamente şi să ne plătim dările către stat. Nu mai vorbim de bilete la tratament pentru că acest lucru pentru mulţi dintre noi este doar un vis frumos pe care nu l-am mai avut de la revoluţie încoace”, ne spune un pensionar miner.

Mai mult decât atât aceştia sunt reticenţi în ceea ce priveşte viitorul Văii Jiului mai ales că mulţi dintre ei au copii şi nepoţi aici, iar mai dureros este faptul că mulţi dintre aceştia nu au locuri de muncă.

„Nu ştiu ce se va alege de Valea Jiului. Este din ce în ce mai rău. Complexul Energetic Hunedoara este pe cale să se închidă şi foarte multă lume va rămâne pe drumuri. Nu ştiu ce se va alege de copiii şi nepoţii noştri care încă mai lucrează în minerit şi care odată cu închiderea acestora vor rămîne fără un loc de muncă. Cei mai tineri vor pleca din Vale poate chiar în străinătate să fie sclavii altora pentru că aici statul nu le asigura un viitor”, ne spune un alt pensionar.

Toate aceste lucruri ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru senatorii şi deputaţii din judeţul Hunedoara care ar trebui la rândul lor să facă toate demersurile necesare în Parlamentul României pentru că Valea Jiului şi implicit locuitorii ei să fie salvată de la pierzanie.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.