.Index Actualitate

Resmeriţă vrea să afle salariile tuturor directorilor de la CEH

cristian-resmeritaCât au câştigat toţi directorii CEH, de la înfiinţare şi până acum. La această întrebare va fi nevoit să răspundă ministrul Energiei Andrei gerea. Deputatul PSD Cristian Resmeriţă vrea să afle care au fost salariile directorilor Complexului Energetic Hunedoara.

 

“Având în vedere situaţia deosebit de gravă în care se află Complexul Energetic Hunedoara în prezent, vă rog să îmi puneţi la dispoziţie următoarele informaţii. Care este venitul brut lunar nominal încasat de directorii generali ai CEH, de la înfiinţare şi până în prezent. Care este venitul lunar brut nominal încasat de membrii Consiliului de Administraţie al CEH, de la înfiinţare şi până î prezent”, spune deputatul Resmeriţă în solicitarea făcută către ministrul Energiei, Andrei Gerea.

 

Spre exemplu, numai in anul 2014, conducerea CEH a incasat salarii care depasesc 8 miliarde de lei vechi. Aurel Niculescu fostul director general al CEH a avut salariul de baza  de peste 200 de milioane de lei vechi lunar, la care se adaugau si indemnizatiile pentru participarea la Consiliul de administratiei, in suma de 26 milioane de lei vechi lunar. Un alt director care a încasat sume uriaşe a fost Nicolae Drăgoi. Salariul de baza al acestuia a fost, in 2014, de peste 100 de milioane de lei vechi lunar, la care se adauga sporurile .

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.