Ajutor de urgenţă pentru 12 familii din blocul morţii de la Uricani

incendiuUricănenii afectaţi de incendiul în care şi-au pierdut viaţa trei copii primesc bani de la Guvern. 12 familii din blocul 36 de pe Aleea Progresului din Uricani primesc bani de la Guvern. Peste 50 de mii de lei vor ajunge la cele douăsprezece familii din Uricani care au fost afectate de incendiul din data de 8 iunie, eveniment în care şi-au pierdut viaţa trei copii.

 

Suma de 10 mii de lei va merge chiar către proprietarul imobilului care le-a devenit mormânt celor trei suflete. Mai exact, Pavăl Neculai Ardeleanu va primi 10 mii de lei de la Guvern. Tot un vecin de-al său de la etajul patru va beneficia de aceeaşi sumă.

 

“În total au fost afectate 17 apartamente din blocul 36, unde a izbucnit incendiul”, a precizat, la momentul evenimentului,  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă. Incendiul a izbucnit luni 8 iunie, în jurul orei 2.00, într-un apartament situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje din Uricani, focul pornind de la o lumânare lăsată aprinsă.

În urma incendiului, un copil de un an a murit carbonizat, iar alţi doi, în vârstă de 8 şi 10 ani, în urma unui stop-cardio respirator, respectiv din cauza intoxicării cu fum.

 

 

În cadrul şedinţei de săptămâna trecută, Guvernul a aprobat alocarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea unor familii şi persoane singure, aflate în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, inundaţii, alunecări de teren, incendii, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială. Cele 22 de familii din judeţul Hunedoara au primti, în total, 82.500 de lei.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.