Începutul sfârşitului Statul a pus SECHESTRU pe bunurile CEH

cehStatul român a pus sechestru pe o parte din activele Complexului Energetic Hunedoara. Odată ridicată administrarea specială de la societatea hunedoreană, ANAF a început executarea silită, iar următorul pas a fost sechestrarea unor active ale societăţii. Asta chiar în condiţiile în care statul român este UNICUL acţionar majoritar la companie şi cu ajutorul său a fost prăduită societatea. Acum, tot STATUL vrea să îşi recupereze cu orice preţ datoriile de la Complexul Energetic Hunedoara.

 

“Încă nu s-a pus sechestru pe conturi, dar s-a pus sechestru pe active la valoarea la care există datoriile”, au declarat surse din cadrul CEH.

 

Datele de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală arată că la data de 30 iunie datoriile Complexului Energetic Hunedoara către bugetul de stat erau cifrate la suma de 176.437.603 lei, din care 1.124.994 reprezintă TVA-ul, 3.265.252. impozitul pe profit, 58.564 sunt accizele. 78.858.805 lei reprezintă alte impozite şi taxe, iar suma de 93.128.988 sunt dobânzile şi penalităţile.

 

Statul român a făcut primul pas pentru a-şi recupera creanţele de la Complexul Energetic Hunedoara. A început executarea silită. Acest aps a fost posibil imediat de Guvernul a ridicat administrarea specială de la Complexul Energetic Hunedoara, măsură care până acum a protejat-o de executarea silită. Procedura de administrare specială și de supraveghere financiară la Complexul Energetic Hunedoara a fost instituită prin ordinul ministrului Economiei nr. 466/2013, iar prin ordinul ministrului delegat pentru Energie nr. 423/2014 a fost numit administratorul special. Ambele ordine au fost anulate prin documentul emisîn luna mai de ministrul Andrei Gerea.

 

Plan de reorganizare până în octombrie. Până în octombrie firma care a fost desemnată câştigătoare va trebui să prezinte un plan de reorganizare pentru Complexul Energtic Hunedoara. Dacă acel plan nu va fi avizat favoriabil de Comisia Europeană companie de stat va intra în lichidare voluntară.

 

Monika BACIU

1 Comment

  1. De ce ne trebuie o comisie europeană sa ia decizii in numele nostru ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.