.Index Actualitate Administratie

Au trecut 10 ani Grădinița IG Duca, finalizată anul acesta. Poate

S-a scurs un decediu de la începerea lucrărilor de construcție a grădiniței IG Duca din Petroșani. Constructorii au venit pe rând, au făcut câte ceva și au plecat, invocând tot felul de motive. Grădinița IG Duca ar putea fi finalizată anul acesta. Edificiul pare a fi blestemat. Niciunul dintre constructori nu a reușit să finalizeze lucrările începute în urmă cu 10 ani. Municipalitatea stă cu banii în cont, însă nu poate continua lucrările de realizare a grădiniţei.

“Acum se fac bugetele, dar continuarea lucrărilor de la grădiniță este cuprinsă în bugetul pe anul acesta. Banii au fost șI până acum, dar am avut probleme cu constructorii”, spune Marian Popescu, city-managerul municipiului Petroșani.

Nu a fost nevoie ca municipalitatea să aloce bani pentru conservarea lucrărilor, dat fiind faptul că anul trecut s-a lucrat la clădire.

“Anul trecut s-a lucrat. S-a realizat acoperișul în proporție de 70-80%”, mai spune sursa citată.

După zecile de amânări, lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată anul trecut, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Acum, reprezentanții municipalității de la Petroșani se feresc să mai avanseze un termen la care lucrările ar trebui să ajungă la final. Lucrările de construcţie la grădiniţa IG Duca din Petroşani au început în anul 2007, dar din cauza fondurilor insuficiente alocate de către Guvern acestea au fost stopate. În 2007 au fost realizate procedurile de achiziţie publică pentru construire grădiniţă cu program normal şi prelungit în Petroşani, sursele de finanţare fiind din fonduri guvernamentale. Lucrările la obiectivul de investiţii nu au fost finalizate, executantul a intrat în faliment, şi ca urmare contractul de lucrări a fost reziliat.

grad1Între timp, clădirea a ajuns adăpost pentru oamenii străzii, dar și loc pentru drogați. Incinta edificiului care ar trebui să fie loc de educație a ajuns un loc unde drogații își duc veacul. Mai grav este faptul că aici se găsesc şi sticle întregi de prenandez, dar şi pungi cu ajutorul cărora această substanţă a fost inhalată.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.