O picătură într-un ocean

25 de milioane din 130 pentru noul corp al SUP

Lucrările la noul corp al Spitalului de Urgență din Petroșani au început de acum doi ani, dar, așa cum se întâmplă în toate domeniile, banii vin cu pipeta. Investiția are o valoare de 130 de milioane de lei, însă până acum ministerul a alocat doar 25 de milioane de lei.

“Nu am mai primit bani. Constructorul continuă lucrările pe cheltuiala proprie, urmând ca noi să plătim când vom primi banii. 25 de milioane s-au alocat până acum din cele 130 de milioane cât este valoarea totală a proiectului”, a declarat managerul SUP, medicul Alin Vasilescu.

Clădirea anexă va fi o construcţie nouă, care va trebui să asigure măcar acelaşi număr de paturi pe care îl avem la ora actuală. Avem acum 657 de paturi în spital, iar actuala clădire, când se termină reparaţia capitală, va putea găzdui maxim 480 de paturi. Automat, pentru a ajunge la numărul de paturi existent, trebuie să construim această clădire anexă, care va fi ridicată în zona parcului din faţa spitalului, cu legătură cu corpul vechi la etajele unu şi doi”.

Spitalul de Urgență Petroșani este amplasat într-o incintă delimitată care are suprața de 27.098 mp. Pe amplasament se realizează lucrări de extindere la corpul principal de spitalizare (cu un corp nou la care accesul se va realiza printr-o pasarelă închisă la etajele 1 și 2) șio la clădirea existentă a ambulatoriului. Totodată, vor avea loc lucrări de recompartimentare a saloanelor.

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.