Cetățenii din Lupeni, invitați să vină cu propuneri pentru strategia Văii Jiului

Cetățenii din Lupeni, invitați să vină cu propuneri pentru strategia Văii Jiului. Autoritățile locale din Lupeni îi îndeamnă pe cetățeni să facă propuneri pe marginea strategiei de dezvoltare a Văii Jiului. Practic, este vorba de viitorul zonei, astfel că cei direct interesați sunt cetățenii.

PriceWaterhouseCoopers a finalizat documentul cu perspectiva anului 2021-2030, iar acesta a fost lansat în dezbatere publică. Astfel , persoanele interesate pot veni cu sugestii sau observații pe marginea documentului, care este postat pe site-ul Primăriei Lupeni.

”După cum se știe, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene este beneficiarul proiectului prin care experții de la PricewaterhouseCoopers au fost angajați să realizeze strategia în baza căreia comunitățile locale din Valea Jiului vor putea atrage fonduri în cadrul Programului pentru Tranziție Justă destinat zonelor carbonifere aflate pe program de închidere a activităților din industria extractivă, dar și în cadrul proiectului guvernamental ITI (Investiții Teritoriale Integrate) din care, din anul 2020, face parte și Valea Jiului. O nouă variantă a acestei strategii a fost elaborată și, potrivit angajamentelor europene, aceasta a fost lansată în consultare și dezbatere publică, astfel încât cetățenii să poate fi parte activă în elaborarea variantei finale a acestui important document strategic, atât pentru municipiul Lupeni, cât și pentru întreaga Vale a Jiului”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.