COMUNICAT DE PRESĂ PNL HUNEDOARA

La solicitarea primarilor liberali, PNL Hunedoara a cerut prefectului Valer Ungur ca încă opt comune din județul Hunedoara să fie introduse în Memorandumul pentru programul pilot finanțat din fonduri europene și din bugetul național, program care prevede un statut special zonei munților Apuseni din județele Hunedoara și Alba. În urma discuțiilor purtate de conducerea PNL Hunedoara la nivel guvernamental au fost prinse în Memorandumul adoptat de guvernul Cioloș toate localitățile din Valea Jiului și patru unități administrativ teritoriale  din Țara Zarandului, respectiv municipiul Brad și comunele Bucureșci, Blăjeni și Buceș.

La propunerea primarilor din restul localităților Țării Zarandului, indiferent de culoarea politică a acestora, conducerea PNL Hunedoara a decis să-i ceară Prefectului județului Hunedoara să înainteze o solicitare către Guvern pentru suplimentarea Memorandumului cu încă opt comune. Acestea sunt: Baia de Criş, Bulzeştii de Sus, Crişcior, Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos şi Vălişoara. Astfel,  localitățile beneficiază de o serie de facilități din fonduri guvernamentale și europene , având prioritate la alocarea de resurse financiare. În faza inițială a proiectului doar 4 localitati din Apuseni, de pe raza județului Hunedoara au fost cuprinse in Memorandum.

Este o cerință normal și echitabilă a primarilor. Cele opt localități fac parte din Țara Zarandului component a Patrulaterului Aurifer din Munții Metaliferi. În urma închiderii mineritului din această zonă, toate localitățile de pe cursul superior al Crișului Alb au fost afectate în egală măsură. În consecință comunitățile locale de aici trebuie ajutate în mod egal.  Actualul președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, prezent la întâlnirea cu Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dâncu nu a pus în discuție problemele locuitorilor din zona Brad, uitând că i-a reprezentat în Camera Deputaților ca parlamentar pe un colegiu care cuprindea exact acea regiune a județului, însa PNL va repara neglijența Președintelui Consiliului Judetean, Laurențiu Nistor.

Oana Frânc, purtător de cuvânt al PNL Hunedoara

Leave a Reply

Your email address will not be published.