.Index Actualitate Administratie

Datorii la casă nouă

jurcaAu reziliat contractele cu rău-platnicii. Pentru a nu fi acumulate datorii, edilii petrileni şi-au luat măsuri de precauţie în ceea ce priveşte administrarea blocurilor sociale. Din momentul în care au fost date în folosinţă şi până acum au fost reziliate câteva contracte.

 

“Am reziliat undeva la trei contracte pentru a nu fi acumulate datorii. În acele blocuri nu sunt datorii pentru că încă de la început au fost anumite clauze în contract pentru acest lucru”, a declarat Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.

 

Blocurile sociale de la Petrila au fost date în folosinţă în anul 2013. 64 de locuinţe au fost date în folosinţă, iar la momentul semnării contractelor de închiriere, reprezentanţii autorităţilor locale au stabilit în contract că cei care nu îşi achită chiria timp de trei luni vor fi evacuaţi. Dacă la aceste imobile nu există probleme notabile, nu acelaşi lucru se poate spune şi la locuinţele din proprietatea statului.

 

“Datorii foarte mari sunt la locuinţele celelalte, unde sumele restante ajung la milioane de lei. Am făcut demersuri pentru recuperarea datoriilor, dar şi pentru evacuarea rău-platnicilor”, a mai spus sursa citată.

 

La Petrila, la fel ca în toate localitţile Văii Jiului au fost depuse sute de cereri din partea tinerilor care vor să obţină o locuinţă.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.