.Index Actualitate

De la profit de aproape 100 de mii de euro, la datorii

snimvjDe la profit, la insolvenţă. Dacă la finele anului trecut, Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului a înregistrat profit, acum se află la un pas de a intra în insolvenţă. Conform raportului auditorului, la data de 31 decembrie 2014, SNÎMVJ a înregistrat un profit de 401.107 lei, iar cifra de afaceri de 82.972.712 lei. Compania are un capital social subscris de 228,495,330 RON

 

Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza Complexului Energetic Hunedoara care nu şi-a plătit cărbunele. Din acest motiv societatea care închide minele din Valea Jiului este la un pas de insolvenţă asta după ce o firmă cu care are legături comerciale a solicitat acest lucru.

 

„Din cauza neîncasărilor de la CEH, în ultima perioadă am avut patru societăți care au avut intenția de a înainta dosarele de insolvență. Prin discuții, am reușit cu trei dintre acestea să ne angajăm că, pe lunile următoare, le vom returna banii la care au dreptul. Mai este o singură societate care are pe rol la tribunal depunerea insolvenței”, a declarat directorul general al SNÎMVJ, Aurel Anghel.

 

 

Datoriile acumulate de SNÎMVJ către firma care prepară masa caldă sunt undeva la un milion de lei, din care datoriile scadente depășesc 680 mii lei. Potrivit datelor oficiale, numai pe primele luni ale acestui an, CEH a acumulat datorii de aproximativ 50 de milioane de lei, către minele neviabile. De fiecare dată, responsabilii de la minele viabile au plătit doar o parte din bani, așa încât angajații de la minele neviabile să-şi poată primi salariile, însă SNIMVJ are mari probleme financiare tocmai din cauza facturilor neachitate de CEH. Sunt restanţe la plata furnizorilor de materii prime şi materiale, dar şi la bugetul de stat și acum se vorbește despre insolvență.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.