.Index Actualitate Turism

Mici şi bere la poarta mănăstirii Prislop  

prislop

Mici şi bere, dar şi alte produse la Prislop. Protecţia consumatorului la Prislop. În ultima perioadă, mănăstirea Prislop a devenit loc de pelerinaj pentru zeci de mii de persoane care vor să ajungă la mormântul lui Arsenie Boca. De acest lucru au profitat şi comercianţii care au pus stăpânire pe zonă şi şi-au scos tarabele cu iconiţe care spun ei că sunt sfinţite, mici şi bere. Pentru a verifica activitatea acestora, cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara le-au pus gând rău şi vor să trimită Protecţia Consumatorului.

 

“Aș ruga să facem o adresă sau să chemăm acolo inclusiv Protecția consumatorului, să vedem cum sunt amplasate chioșcurile, dacă au autorizațiile în regulă, pentru că sunt tot felul de produse neconforme care se vând acolo, inclusiv cele religioase, care se vând fără acordul mânăstirii. Nu cred că ceea ce se întâmplă acolo este de natură a ne face nouă o favoare. Aspectul drumului până acolo, pe ultimii trei km, trebuie revăzut complet, și de noi, și de prefectură, și de alte organe abilitate. Eu cred că aș apela și la protecția consumatorului și că ar trebui făcut un proiect de amplasare pentru chioșcuri, ca să fie un comerț civilizat. Este imposibil să faci doi-trei km pe jos și parcarea să nu fie ocupată pentru că nu se poate ajunge acolo cu mașina. Stiu că nu are legătură cu proiectul de astăzi, dar am prezentat această propunere ca o măsură suplimentară”,  a spus consilierul judeţean Doru Gaita.

 

Totodată în satul Silvaş a înflorit la propriu industria florăriilor. Nu există gospodările la care să nu se găsească de vânzare ghivece cu flori.

La fiecare sfârşit de săptămână zeci de mii de pelerini din întreaga ţară aleg să se reculeagă la mormântul lui Arsenie Boca.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.