Primăria Lupeni cere 100 de mii de lei de la un consilier judeţean

ivanus

Un consilier judeţean datorează peste un miliard de lei vechi autorităţilor locale de la Lupeni. Consilierul judeţean Nicolae Ivănuş a fost chemat în judecată de autorităţile locale de la Lupeni pentru plata unei concesiuni care datează din anii 2010 – 2013. Peste 100 de mii de lei ar trebui să achite consilierul judeţean către administraţia locală.

 

“Admite acţiunea formulată de reclamantul Municipiul Lupeni -prin primar în contradictoriu cu pârâtul Ivănuş Nicolae şi în consecinţă: obligă pârâtul la plata sumei de 104.202,88 lei reprezentând redevenţă în cuantum de 3.076,5 lei şi penalităţi de întârziere de 101.126,38 lei calculate conform clauzelor prevăzute în contractul de concesiune pentru perioada trimestrul III 2010 – IV 2013 până la data promovării acţiunii, reactualizarea în raport cu rata inflaţiei la data plăţii efective în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei sentinţe.respinge cererea reconvenţională”,  se arată în soluţia Tribunalului Hunedoara.

 

Consilierul judeţean Nicolae Ivănuş a contestat decizia Tribunalului Hunedoara la Curtea de Apel Alba Iulia care a retrimis dosarul spre judecare.

 

“Admite recursul declarat de reclamantul I.N. împotriva sentintei nr. 39/CA/2015 pronuntata de Sectia de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Hunedoara. Caseaza sentinta atacata si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante. Definitivă”,  se arată în decizia Curtţii de Apel Alba Iulia.

 

Poveste veche

 

Nicolae Ivănuş susţine că povestea este una veche care datează de prin anii 2003 când a concesionat un teren în staţiunea montană Straja.

 

“Prin 2003 am concesionat o porţiune de teren, dar fără proces verbal. Vroiam un teren fiind consilier local la acel moment. Am vorbit cu cel care avea terenul acolo şi am convenit să îmi predea o bucată. Asta se întâmpla pe timpul când Napău era primar. Mi-am plătit concesiunea pentru că am convenit cu contabila să îmi tragă din indemnizaţie”, a declarat Nicolae Ivănuş.

 

Consilierul judeţean susţine că după anul 2008 pe acel teren a apărut o construcţie şi a refuzat să mai plătească concesiunea drept pentru care a şi fost executat silit.

 

“M-am tot judecat cu ei, am şi pierdut şi mi-au pus poprire pe pensie”, a mai subliniat sursa citată.

 

Nicolae Ivănuş spune că are un teren de 100 de metri pătraţi concesionat în staţiunea montană Straja de câteva luni pe care ar vrea să îşi construiască o cabană.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.