.Index Actualitate

  Reprezentanţii Băncii Mondiale, la Mina Petrila

mineritReprezentanţi de la Banca Mondială la mina Petrila. O delegaţie a Băncii Mondiale s-a aflat în cursul zilei de azi la mina Petrila. Oficialii băncii au vizitat perimetrul minei, dar şi subteranul pentru a vedea cum se derulează lucrrile de închidere.

 

“Este o delegaţie a Băncii Mondiale la Petrila. Este vorba de o vizită informală. Domnul Blaj care are o legătură mai veche cu ei i-a adus aici. Vor să vadă o mină care se închide şi ce reprezintă acest lucru”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

 

După mai bine de 150 de funcționare neîntreruptă, mina Petrila se închide pentru totdeauna în octombrie și totul va fi pus la pământ, chiar dacă un grup local de inițiativă, în frunte cu artistul Ion Barbu, a încercat din răsputeri păstrarea clădirilor de suprafață, unele în patrimoniul industrial național. Cei doi ani de demersuri i-au adus lui Ion Barbu un premiu de excelență la gala Societății Civile, dar și înscrierea câtorva imobile din curtea minei în cadrul celor de patrimoniu.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.