.Index Actualitate Politica

Proiect legislativ în interesul pensionarilor

Proiect legislativ în interesul pensionarilor. Un proiect legislativ a fost inițiat de un grup de parlamentari PNL și prevede o compensație în bani pentru călătoriile de care beneficiază pensionarii și pe care nu le efectuează/utilizează.

Printre inițiatorii acestui proiect se află și senatorul Lucica Dina Muntean care spune că proiectul a fost trimis pentru dezbatere și aprobare la Camera Deputaților.

Mai mult decât atât senatorul speră că proiectul va întruni numărul necesar de voturi pentru a deveni o lege bună în interesul pensionarilor din România.

”Pensionarii din România beneficiază de reduceri de 50% din tariful stabilit pentru un număr de călătorii pe calea ferată, cu mijloace auto sau cu nave de călători, precum și pentru transportul intern în comun sau între localități, conform legislației în vigoare. Marea majoritate a pensionarilor au dreptul la 6 călătorii pe an, iar veteranii de război, văduvele de război și invalizii de război au dreptul la 12 călătorii simple sau 6 călătorii dus-întors. Dar pentru că, din motive de sănătate, nivel scăzut al veniturilor, lipsa însoțitorilor sau alte motive personale, mulți dintre beneficiarii acestor drepturi nu utilizează tichetele de călătorie, aceștia au cerut în repetate rânduri să primească compensații bănești în locul călătoriilor neefectuate. Pentru a veni în sprijinul lor, împreună cu un grup de parlamentari PNL, am inițiat un proiect legislativ prin care cerem tocmai acest lucru. O compensație în bani pentru călătoriile de care beneficiază pensionarii și pe care nu le efectuează/utilizează. Acest proiect a trecut tacit în Senat, fiind trimis pentru dezbatere și aprobare la Camera Deputaților, iar speranța noastră a tuturor este că va întruni numărul necesar de voturi pentru a deveni o lege bună în interesul pensionarilor din România”, arată Lucica Dina Muntean senator PNL.

Leave a Reply

Your email address will not be published.