Rănit de tencuiala unui bloc

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a  fost rănit de tencuiala unui bloc. Faţada clădirii s-a desprins în momentul în care bărbatul tranzita zona. Omul a ajuns la spital cu o contuzie de umăr drept. Rănile nu îi pun în pericol viaţa, însă incidentul putea fi mult mai grav.

“Am fost anunţaţi că la blocul turn de pe strada Avram Iancu cade tencuiala. Echipele care s-au deplasat la faţa locului au găsit o persoană de 68 de ani care a fost rănită de tencuiala care s-a desprins de pe imobil. Bărbatul a refuzat transportul la Spitalul de Urgenţă din Petroşani”, a declarat Adrian Avram, comandatul Detaşamentului de Pompieri din Petroşani.

Potrivit pompierilor, aceasta este cea de-a doua solicitare de acest gen din ultimele două zile.

“Două solicitări de acest gen am avut în ultimele două zile. Una din solicitări a fost la blocul turn numărul 85 de pe strada 1 Decembrie 1918”, a mai spus sursa citată.

Blocul unde s-a petrecut incidentul nu are asociaţie, iar potrivit reprezentanţilor Primăriei, responsabilul de bloc sau proprietarii sunt cei care răspund pentru integritatea spaţiului comun.

“Responsabilul de bloc este cel care răspunde pentru aceste lucruri. Acolo unde nu există nici responsabil de bloc, intră în sarcina locatarilor să întreţină spaţiile comune. Noi nu avem nicio putere de a-i amenda pentru faptul că nu întreţin corespunzător faţada imobilului. Inspectoratul de Stat în Construcţii poate da amenzi”, a declarat Daniel Vişan, director executiv DADPP Petroşani.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.