.Index Actualitate Administratie Turism

200 de noi locuri de parcare în Straja

parcare noua strajaNoua parcare din Straja a devenit funcţională. Edilii locali din municipiul Lupeni au promis că vor rezolva parcărilor din staţiunea montană şi s-au ţinut de cuvânt. Săptămâna trecută au demarat lucrările, iar acestea au fost finalizate. Un teren din apropierea zonei de agrement a devenit parcare după ce mai multe utilaje au nivelat solul.

 

Încă din prima zi de funcţionare, parcarea şi-a dovedit utilitatea, zeci de turişti făcând uz de această nouă investiţie realizată cu fonduri minime.

 

Parcarea ce vor să o realizeze edilii locali ar avea o capacitate de 200 de locuri. Nu de puţine ori şi intervenţia echipajelor medicale a fost îngreunată din cauza celor ce parchează la baza pârtiilor. La baza telegondolei a fost instalată o barieră pentru a limita numărul celor care vor să ajungă cu autoturismele până la baza telegondolei. Acolo se găseste o parcare, însă numărul de locuri este limitat. Mai mult, cei care urcă cu autoturismele până la cabanele din munte nu fac altceva decât să încurce. Ambulantele trebuie să stea până în momentul în care drumul este eliberat de conducătorii auto indolenti. De fapt, aceasta este si opinia cabanierilor care îi cataloghează pe unii turisti ca fiind indolenti.

 

Monika BACIU

SURSA FOTO FACEBOOK

Leave a Reply

Your email address will not be published.