.Index Actualitate Turism

Aceleaşi trasee montane din 2009

paringNVNu mişcă nimic. Cel puţin oficial. Iubitorii de drumeţii montane aleg să se recreeze în natură. Dacă e s ţină cont de sfaturile salvamontiştilor aceştia nu trebuie să se aventureze în locurile nemarcate. În Parâng sunt aceleaşi trasee montane. Ultimele au fost omologate în anul 2009 de către Ministerul Turismului. Singurele noutăţi sunt că au fost aduse mici îmbunătăţiri acestor trasee.

 

“Avem aceleaşi trasee montane pe care le ştie toată lumea, sunt pe hărţile turistice, traseele sunt destul de bune, sunt mai bine amenajate ca în anii anteriori pentru că am mai lucrat puţin la amenajarea lor, am mai marcat, am mai reînnoit marcajele. Turiştii pot să meargă pe toate traseele care sunt pe hărţile turistice”, a declarat Dumitru Bârlida, şef Salvamont Parâng.

 

 

Turiştii trebuie să ţină cont de o serie de recomandări ce vin din partea salvatorilor montani.

 

“Noi avem o patrulă permanentă în Parâng. Când se trece prin zona montană şi vor să facă trasee mai lungi, turiştii trebuie să vină să se informeze de la salvatorii montani care sunt de serviciu şi să fie foarte bine echipaţi”,  a mai spus Bârlida.

 

În Parâng sunt omologate de Ministerul Turismului şase trasee montane al căror administrator este Consiliul Judeţean Hunedoara. În nicio altă staţiune montană din Valea Jiului nu mai sunt amenajate trasee montane, conform datelor oficiale furnizate de Autoritatea Naţională pentru Turism

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.