.Index Actualitate Turism

Condiţii perfecte pentru schiat în Parâng

Muntii-ParangSezonul de iarnă se apropie de final. Temperaturile sunt de primăvară, însă la munte zăpada încă nu se dă dusă. În staţiunea montană Parâng încă se poate schia pentru o bună bucată de timp. Astfel, cei care vor să petreacă Paştele pe schiuri pot veni în Parâng pentru că aici condiţiile sunt numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Salvamontiştii spun că anul acesta numărul turiştilor a fost mult mai ridicat, iar totul se datorează investiţiei realizate de municipalitatea din Petroşani.

 

“Este cam la sfârşit sezonul de iarnă, însă zăpadă este foarte multă, se poate schia pe pârtia B până jos la telescaun, dar mai durează cel puţin o lună până se poate schia. Fluctuaţia de turişti anul acesta a fost mult mai mare, s-a văzut foarte bine diferenţa de anul trecut când nu a funcţionat telescaunul TS3. acum s-a văzut foarte clar că a adus un aport pentru turitşii care au vrut să vină în zona montană”, a declarat Dumitru Bârlida, şef Salvamont Parâng.IMG_20141130_131421

 

Noul telescaun din Parâng a fost inaugurat la sfârşitul anului trecut, iar de atunci numărul turiştilor a crescut considerabil.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.