.Index Actualitate

Cu gândul la bunicii Văii Jiului

azilMembrii asociaţiei “Bunicii Văii Jiului” se gândesc la persoanele internate în centrul de îngrijiri din cartierul petroşănean Bosnea. Sărbătorile Pascale se apropie, iar bunicii de la centru vor avea parte de o masă festivă ca acasă, în familie.

 

“In primul rand vor fi spovediti si impartasiti atat cei 26 de vastnici cat si cei 22 de copii de la gradinita pentru ca si acestia sunt prinsi in programul nostru spiritual al bisericii. Mai mult decat atat vor avea parte si de o slujba de denie ata in zilele Saptamanii Mari. Avem surprize multe, avem o masa pregatita in ziua de Paste, duminica, luni si marti. Avem si grija domnului primar si a consilierilor locali fata de centrul nostru”, a declarat Gabriel Bulf, preot.

 

În ceea ce îi priveşte pe enoriaşi, preotul ne spune că în noaptea de Înviere la paraclis va fi organizată slujba religioasă, iar paştele va fi oferit în condiţii de igienă.

 

“Cu siguranta vor primi tot ceea ce vor primi toti credinciosii nostri care vin sa ia paste de la biserica noastra in pahare speciale pentru paste, icoana si totodata vrem sa nu se mai ajunga la acele stari ale oamenilor de agitatie sau de panica atunci cand vin la biserica. Noi dorim sa le pregatim sfintele paste in pahare speciale si atunci cred ca lucrurile se vor schimba si la celelalte parohii unde sper din suflet ca tot ceea ce este bun sa luam unii de la ceilalti si sa putem sa ajungem fiecare dintre noi la acesta mare bucurie pe care ne-a facut-o Hristos biruind moartea si oferindu-ne viata vesnica prin ridicarea Sa din morti”, a mai spus preotul.

 

La centrul din cartierul Bosnea sunt internaţi 26 de vârstnici şi totodată aici învaţă 22 de copii.

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.