Dezvoltarea vine de la UE

primar-ridziReprezentanţii municipiului Petroşani au în vedere dezvoltarea urbei prin accesarea de fonduri europene.

Planul strategic al municipiului Petroşani urmează a fi aprobat în cadrul unei şedinţe de consiliu local. Săptămâna trecută au avut loc dezbaterile pe marginea planului de dezvoltare, iar acum, după ce au fost identificate toate obiectivele, consilierii locali vor aproba documentul.

 

“Existenţa unui plan strategic de dezvoltare care să fie adaptat nevoilor şi resurselor comunităţii noastre este o condiţie obligatorie atât pentru dezvoltarea comunităţii cât şi pentru atragerea finanţărilor externe, o importantă atenţie fiind acordată cu precădere fondurilor Uniunii Europene în actualul exerciţiu financiar. Consiliul local şi Primăria municipiului Petroşani au desfăşurat activităţi de elaborare a planului de dezvoltare locală a municipiului Petroşani pe perioada 2014-2020, document care să fundamenteze utilizarea resurselor existente în comunitate şi atragerea de noi resurse pentru a asigura dezvoltarea municipiului în perspective anului 2020”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

 

Cetăţenii municipiului, instituţiile, organismele, organizaţiile din diverse domenii de activitate, toţi factorii interesaţi au făcut propuneri care s-au desfăşurat în cele cinci tone de acţiune în care a fost împărţit teritoriul administrative al municipiului Petroşani. lanul de dezvoltare locală cuprinde 8 direcții și nu omite infrastructura, problema comunităților rrome și a celor din cartierele mărginașe, care au și fost consultați în elaborarea lui.

 

Monika BACIU

1 Comment


Leave a Reply

Your email address will not be published.