.Index Actualitate

Drum prea lung, salarii prea mici. Veșnic nemulțumiți

Valea Jiului nu oferă prea multe oportunități în ceea ce privește locurile de muncă. Sunt însă persoane care se mulțumesc că au un salariu, chiar dacă acesta nu este atât de generos precum s-ar aștepta. Există însă oferte de locuri de muncă în alte localități ale județului Hunedoara. spre exemplu, ieri, viceprimarul orașului Petrila, Dorin Curtean îi informa pe petrileni asupra faptului că este nevoie de forță de muncă la o fabrică de ciuperci din orașul Hațeg. Localitatea este situată la 50 de km distanță de Petrila, însă chiar și așa au existat voci care s-au declarat nemulțumite de distanța ce trebuie parcursă pentru a ajunge la locul de muncă. A fost nevoie de un comentariu pentru ca toată discuția să fie polemizată.

“Disponibilitate 50 locuri de munca doar pt femei la fabrica de ciuperci Hateg urgent pentru cei interesati care locuiesc in orasul Petrila, va rog sa ma contactati la Primaria Petrila pentru detalii pana vineri cel tarziu. Transportul asigurat. Varsta maxima 50 ani”,  a scris Dorin Curtean, viceprimarul orașului Petrila, pe o rețea de socializare.

Comentariile nu au întârziat să apară, iar părerile au fost împărțite. Unii dintre internauți s-au arătat nemulțumiți de faptul că ar trebui să parcurgă, zilnic, un drum de două ore.

“Naveta la Hateg inseamna ca pierzi 2 ore neplatite pe drum zilnic, adunate la cele 8 ore de lucru. Este ok ca e de lucru, dar cel mai bine este sa il ai in orasul tau”, scrie un internaut.

“Mereu se vor gasi scuze daca nu ai te duci si 200 de km la locul de munca, dar cand primaria da ajutor social dupa ce sa se trezeasca lumea la 5 dimineata cand pot dormi pana la 11 si la ora 14-15 merg la primarie si urla ca nu au locuri de munca …..asta e adevarul …”, a scris în replică un alt utilizator al rețelei sociale.

Petrilenii au adus în discuție și faptul că programul unui miner începe la ora 4:00 și abia la ora 6:00 ajunge efectiv în subteran, iar acest aspect nu a fost niciodată un impediment pentru a munci. Alții, în schimb, fac haz de necaz și susțin că angajatorii ar trebui să ofere locuri de muncă la domiciliu.

“Poate gasiti firme care sa meargă la domiciliul omului, să nu se deranjeje angajatul prea mult, ca sa ,,dea randament la locul de muncă,,. Cine vrea sa muncească munceste oriunde, cine nu caută tot felul de scuze…

Un job bine plătit cere si studii si puțină disciplina….”, spune un alt utilizator al rețelei de socializare.

Nu este pentru prima dată când sunt ridicate astfel de probleme. Săptămâna trecută, cei de la DHS au fost la Petrila și au recrutat 70 de tineri care au fost încadrați la fabrica de la Simeria. Și aceștia fac naveta zilnic.

 

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.