.Index

Expoziţie, la rang de artă

IMG_20141020_115109Culorile toamnei, surprinse într-o expoziţie. Luni, la Petroşani, Casa de Cultură a studenţilor a găzduit o expoziţie care a fost dedicată toamnei. Artiştii au fost elevii care frecventează Clubul Copiilor din localitate. Fiecare a încercat să realizeze o operă de artă, iar rezultatele au fost deosebite.

“L-am facut in maxim trei zile, la inceput mi s-a parut greu dar dupa aceea a fost mai usor, m-au durut manutele la inceput dar dupa aceea a inceput sa fie mai usor. Este foarte frumos, nu am mai avut parte de asa ceva pana acum. Vreau sa continui, pana pe la 19 ani am timp si chiar si pana la 20 si ceva chiar daca voi merge la facultate ar fi frumos”, ne spune o fetiţă.

“La metaloplastie am facut o lucrare frumoasa si imi place foarte mult. Este o munca grea dar merita. Sunt de doau saptamani si imi place. Nu este chiar asa de greu si este frumos”, ne spune o alta artista.

“Mi-a fost putin cam greu dar totusi mi-a placut pictura, si o sa mai pictez. Este frumos si imi place atunci cand alti copii imi admira lucrarea”, ne povesteşte un băiat.

“Am pictat un soare si o cascada curcubeu. Am pictat acest lucru pentru ca imi place sa ma dau pe topogane acvatice. Voi picta si de acum inainte si imi place”, spune o altă micuţă.

Expoziţia a fost dedicată anotimpului toamna. Culorile acestui sezon au fost surprinse de artiştii în devenire.IMG_20141020_115101

“Aceasta expozitie inseamna toamna la superlativ. Toate culorile sunt adunate aici si s-a vazut acest lucru, tot fundalul musical este de pian si pianul care este interpretat de unul dintre elevii mei. Cand iubesti copii si esti iubitor de arta sic and ai fost inzestrat de la Dumnezeu cu acest dar nu este greu si nici imposibil”, a declarat Mihaela Cioc, coordonator.

Expoziţia face parte din programul cadrelor didactice. Acesta are rolul de a-I atrage pe mici la astfel de acţiuni.

“Face parte dintr-un proiect pe care l-am gandit pentru acest an scolar 2014-2015. Este un proiect amplu in care sunt implicate foarte multe scoli, Scoala 7, Scoala 6, Scoala 4 si Clubul Copiilor din Petrila prin profesorul Radu Chinta si noi Clubul Copiilor din Petrosani. Este un proiect amplu pe care l-am gandit pentru a dezvolta sfera de participare a copiilor pentru activitati extracuriculare. Anii trecuti mi-au demonstrate strict copii mei de la cercul de metaloplastie ca ei iubesc arta, picture, metaloplastia si tot ceea ce inseamna frumos, dar nu prea era mediatizat, feedback-ul a fost pozitiv si au realizat lucruri foarte importante intr-un timp foarte scurt. Sunt cateva lucrari si vechi dar cele mai multe sunt realizate intr-un timp foarte scurt”, ne mai spune coordonatorul.IMG_20141020_115204

Expoziţiile nu se vor opri aici. Cei mici care frecventează cursurile cercului de pictură şi metaloplastie ne spun că vor lucra şi la alte opere de artă.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.