.Index Actualitate Politica

Lupeni. Posibilii candidați pentru fotoliul de primar

Plecarea lui Cristian Resmeriță în Senatul României a deschis bursa zvonurilor la Lupeni. Teoretic ar trebui organizate alegeri locale acolo unde primarii nu mai sunt în funcție, iar municipiul Lupeni face parte din această categorie. Guvernul nici nu a stabilit calendarul alegerilor că deja se anunță nume de candidați. Spre exemplu, Partidul Național Liberal se învârte în jurul cifrei magice “trei”. Veșnic trei posibili candidați sunt la PNL pentru funcția de primar și veșnic se fac sondaje.

Gabriel Lungu – varianta 1

La PNL se fac sondaje, se așteaptă calendarul alegerilor, însă până atunci pe bursa zvonurilor au apărut și numele de potențiali candidați. Supriza vine din partea lui Gabriel Lungu. Potrivit unor surse, acesta ar fi una din cele trei propuneri pentru funcția de primar din partea PNL. Liderii județeni nici nu confirmă, dar nici nu infirmă zvonurile.

“Noi avem niște proceduri interne de desemnare, trebuie să îșI depună candidaturile, trebuie să îșI exprime intenția, să facem sondaj, Guvernul să anunțe data alegerilor. Eu nu pot confirma nimic, pentru că deocamdată nu avem etapă statutară pentru acest lucru. Ar fi și incorect față de alți colegi care ar dori să candideze și după ce se anunță calendarul alegerilor de către Guvern, ne facem și noi procedurile interne”, a declarat Florin Roman, președintele interimar al PNL Hunedoara.

Gabriel Lungu infirmă zvonurile.

“Nu candidez nicăieri și de niciunde. Nu sunt membru la niciun partid. Am alte priorități”, a declarat Gabriel Lungu.

Gabriel Lungu a fost, în perioada mandatului lui Cornel Resmeriță, city-manager al municipiului Lupeni. Acesta a cochetat cu mai multe formațiuni politice. Gabriel Lungu a fost și secretar de stat. Surse din interiorul PNL susțin că Gabriel Lungu ar fi semnat adeziunea de membru, însă acesta a infirmat de fiecare dată.

Cristian Roșu – varianta 2

A doua variantă de posibil candidat pentru funcția de primar al municipiului Lupeni este Cristian Roșu. Acesta este actualmente președintele PNL Lupeni. De-a lungul anilor, Cristian Roșu s-a remarcat prin opoziția pe care a făcut-o conducerii social-democrate a municipiului. Acesta a ținut în permanență legătura cu cetățenii și i-a consultat în diverse chestiuni care țin de administrarea localității. Mai mult, Cristian Roșu a venit în sprijinul cetățenilor, atunci când aceștia i-au solicitat ajutorul.

Constantin Brândușe – varianta 3

Constantin Brândușe ar fi cea de-a treia variantă a PNL pentru funcția de primar al municipiului Lupeni. Acesta a plecat în Anglia imediat după alegerile locale de anul trecut. Constantin Brândușe a fost înfrânt de Cristian Resmeriță la o diferență de 200 de voturi. De numele lui Constantin Brândușe se leagă și o posibilă tentativă de suicid.

PSD și nouă nume vehiculate

Și la PSD sunt vehiculate două nume de candidați. Lucian Resmeriță (fratele lui Cristian Resmeriță) și Iacob Mesaroși (actualul viceprimar). Nici aici încă nu a fost desemnat candidatul oficial pentru funcția de primar al municipiului Lupeni. Singura certitudine este faptul că la momentul demisiei, Cristian Resmeriță a declarat că “îmi doresc ca municipiul Lupeni să fie condus de un primar PSD.”

PMP, tot două variante

Și la PMP există tot două variante de candidați. Cristina Ciucu și Petre Nica sunt cele două nume vehiculate pe bursa zvonurilor.

“În Lupeni sunt oameni din Partidul Social Democrat, oameni cu carnet de partid, nu simpli simpatizanți, care îmi spun să candidez pentru că sunt omul care aș putea să fac ceva în Lupeni. Nu am nicio tragere către această funcție, deși în inima mea de lupenean, om născut și crescut în orașul acela, mi-ar plăcea să pot să fac ceva pentru cei care mi-au fost vecini, dascăli sau colegi. Cu sigurnață că aș fi bucuros să pot să fac lucrul acesta, însă cariera mea profesională a luat o direcție care a fost de multă lume contestată. Viața mi-a oferit posibilitatea să fiu și într-un loc și altul. În mintea mea de ingier și felul meu de a fi m-am văzut de multe ori și un conducător pe linie administrativă. În inima mea mă simt oricând în stare să conduc și un oraș cum este Lupeniul, dar în momentul de față am o funcție căreia mă dedic și așa cum am fost președinte de sindicat până în ultima zi, vor fi director până în ultima zi. Nu sunt tentat de așa ceva”, a declarat Petre Nica, la o emisiune realizată de Tiberiu Vințan, la MONDO TV.

Până acum singura persoană care și-a anunțat intenția de a candida este Victor Pălivan de la Partidul Verde.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.