.Index Actualitate

Minerii de la SNÎMVJ primesc tichete cadou de Sfânta Varvara

mineri-carbune1Negocieri pentru tichetele din luna sărbătorilor. Minerii de la unităţile neviabile din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului vor beneficia de prime cu ocazia Sfintei Varavara, care este considerată ocrotitoarea celor care trudesc în măruntaiele pământului. Sindicatele negociază cu administraţia pentru acordarea acestor drepturi stabilite în contractul colectiv de muncă.

“Suntem încă în negociere cu sindicatele, cu siguranţă vă pot spune că de Sfânta Varvara va fi o primă, încă nu este negociata, iar în funcţie de fondurile pe care le vom avea vom vedea şi pentru prima de Crăciun. Facem negocieri cu sindicatele iar după finalizarea negocierilor vom face publice şi aceste sume”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

Conducerea societăţii are incertitudini în ceea ce priveşte acordarea de tichete cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Totul depinde de veniturile societăţii.

“Pentru noi care avem venituri de bugeturi şi cheltuieli şi execuţia bugetară am făcut-o correct, aceste tichete, pentru că despre tichete este vorba, acestea sunt cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli a societăţii, deci în mod normal nu ar trebui să avem probleme cu acordarea lor”, a mai spus sursa citată.

În ceea ce îi priveşte pe minerii de la Divizia Minieră din cadrul Complexului Energetic Hunedoara aceştia nu vor beneficia de prime cu ocazia Sfintei Varvara. Noul contract colectiv de muncă nu prevede acest lucru.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.