.Index Actualitate

Parchetul sesizat de ilegatităţile comise la CEH

cehOrganele de cercetare, cu ochii pe CEH. Parchetul a fost sesizat cu privire la anumite ilegalităţi care s-au petrecut la Complexul Energetic Hunedoara în perioada 2012-2014. mai multe nereguli au fost identificate de inspectorii de la Curtea de Conturi, dar şi de corpul de control al ministrului Energiei şi al directorului general. Pentru toate acestea, Parchetul a fost notificat.

 

“În perioada scurtă a mandatului meu nu au fost în control organele statului care să ridice documente, a fost un control al echipei ministrului a corpului de control care verifică mai multe aspecte din activitatea complexului, a fost un control al Curţii de Conturi care a evidenţiat câteva nereguli, unele au fost cercetate şi de către corpul de control al meu aceste nereguli şi constatări vor face obiectul unor cercetări ale Parchetului. Este vorba de perioada în care au avut-o în auditare experţii Curţii de Conturi şi aspectele pe care le-au considerat că trebuie explicate de către echipa de control a ministrului”,  a declarat Constantin Jujan, director general al CEH.

 

Un audit financiar va fi realizat la Complexul Energetic Hunedoara, iar liderii de sindicat speră ca această anchetă să scoată la iveală neregulile făcute de fosta conducere a societăţii.

“Aceasta este ultima plangere penala facuta impotriva Sindicatului Muntele pentru miscarea de protest din iulie si august 2014. Pana la urma ma bucur ca au facut-o pentru ca vor iesi la iveala motivele pentru care minerii s-au rasculat in acele zile. Locurile de munca puse in pericol prin incompetenta lor manageriala. Sper ca auditul financiar care urmeaza sa fie facut de catre noua conducere va scoate la iveala si alte lucruri care s-au petrecut in cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Grupul I de la Termocentrala Mintia care este dezafectat si din care se vinde fier vechi in continuare. Nu stiu unde sunt contabilizate sumele respective. Poate domnul Niculescu va spune minerilor din Valea Jiului de ce in Mintia exista materiale si piese de schimb cu o valoare de 11 milioane de euro in timp ce in minele din Valea jiului nu gasesti o sapa sau un electrod. Poate ne spune de ce plateste in fiecare luna chirie 2500 de euro pentru a depozita utilaje pentru grupul IV cumparat in urma cu 12 ani. Poate ne spune de ce anul trecut a acordat prima de concediu si anul acesta nu a mai vrut sa o acorde. S-ar putea sa gaseasca ei niste raspunsuri pe care noi le asteptam demult”, a declarat în urmă cu ceva timp preşedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

Şi sindicaliştii ar fi trebuit să depună mai multe plâgeri penale pe numele foştilor manageri ai CEH. Aceştia încă nu au făcut acest demers.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.