.Index Actualitate Administratie

Sute de mii de lei pentru anti-marginalizare

socAutorităţile locale de la Petroşani alocă anual sume importante de bani pentru combaterea marginalizării sociale. Municipalitatea suportă o parte din contravaloarea consumului de apă sau energie electrică şi nu numai.

 

În bugetul primăriei municipiului Petroşani pe anul 2015 a fost prevăzută o sumă de 20.000 de lei care este echivalent cu cea care a fost prevăzută în bugetul de pe 2014 pentru a se suporta contravaloarea a 3 metrii cubi de apă şi 70 de kilowaţi pe oră pentru famiile care sunt în risc de marginalizare socială. Există o singură problemă şi anume nu toate famiile au contracte pentru prestarea acestor servicii. Tot la marginalizare socială sunt cuprinse ajutoarele pentru încălzire pentru care în bugetul pe anul 2015 a fost alocată suma de 60.000 de lei. Numărul persoanelor care beneficiază se schimbă în fiecare lună pentru că nu întotdeauna cei care se afla în această situaţie vin să-şi depună dosarele pentru a beneficia de acest ajutor”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani.

 

Tot din bugetul local şi tot pentru combaterea marginalizării sociale pentru acest an s-a alocat suma de 700.000 de lei pentru alimentele beneficiarilor.

 

MONIKA BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.