.Index Actualitate Turism

Viteză şi adrenalină în Straja

vtm_straja2Viteză pe traseu montan. Peste două săptămâni în staţiunea montană Straja va avea loc cea de-a doua ediţie a cupei viteză pe traseu montan organizat de ACR. Aceasta etapa se organizeaza pe doua zile, in prima zi concurentii sunt asteptati pentru verificarile tehnice si pentru inscrieri iar in a doua zi se vor desfasura mansele concursului. Concursul se adresează mai multor categorii de participanţi şi anume junoiri, avansaţi sau debutanţi.
”Pentru stabilirea clasei in care se incadreaza automobilele echipate cu motor turbo/compresor acestora li se vor aplica urmatorii coeficienti: benzina-turbo cmc x 1.7, diesel-turbocmc x 1.5, benzina-compresor cmc x 1.6”,  spun organizatorii.
Pentru clasa Juniori sunt admisi in competiei pilotii care nu au implinit inca varsta de 18 ani si care nu poseda permis de conducere. Pentu înscrierea persoanelor care nu au implinit varsta de 18 ani este necesar ca pe langă documentele depuse la înscriere să se depună o declaratie notariala a ambilor parinti prin care acestia  isi exprima acordul ca persoana in cauza sa participle la etapa – sa fie expres mentionat faptul ca tutorii legali isi asuma intreaga responsabilitate privind faptele minorului pe intreg parcursul desfasurarii concursului. Deasemenea trebuie sa prezinte un certificat de absolvire al unui curs de pilotaj sportiv sau un palmares la Karting sau un palmares Rally Sprint sau palmares VTM organizat in anii anteriori de ACR. Oficialii sau organizatorii pot interzice juniorilor sa ia startul in cazul in care constata ca pozitia juniorului la postul de pilotaj, vizibilitatea acestuia ori accesul la comenzile automobilului sunt necorespunzatoare.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.