Zeci de reprezentanţi ai castelelor din Europa se întâlnesc la Hunedoara

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFestival medieval. Judeţul Hunedoara se poate mândri cu cele mai multe castele din ţară. În două săptămâni, în judeţul Hunedoara se va desfăşura prima ediţie a târgului castelelor, iar acesta va avea loc la Castelul Huniazilor. Anul acesta, în perioada 1 – 3 mai, în Sala Dietei va avea loc prima ediţie a primului „târg al castelelor”. Au confirmat prezenţa cu standuri  de promovare 21 de participanţi, majoritatea din Europa Centrală şi de Est.

 

“Am lansat un pachet turistic pentru ca incepand cu data de 1 Mai pentru o perioada de patru zile se desfasoara primul festival medieval la care vor fi prezenti reprezentanti de la peste 20 de cetati medievale din europa. Am facut un pachet turistic care incepe cu preluarea turistilor de la locul stabilit, transportul, trei nopti de cazare si patru zile in regim de demipensiune . Acest pachet pleaca de la 185 de euro pentru o persoana”, a declarat Ioan Toacă, reprezentant agenţie de turism.

Reprezentanţi ai castelelor din România şi Europa îşi vor da întâlnire la acest eveniment la care sunt aşteptaţi şi turiştii.

“Acest festival are menirea de a-i pune la masa pe toti reprezentantii castelelor medievale din Romania si nu numai. Aici la noi vor participa la programul efectiv care va fi cu prilejul acestei manifestari internationale cu acesta data urmand ca noi ca si agentie sa le aratam Muzeul Aurului de la Brad, sa le aratam Biserica de la Densus, Sarmisegetuza, Parcul Dinozaurilor Pitici de la Hateg. Suntem apreciati ca fiind in primii 10 ca si obiective turistice din tara. Avem si munte si istorie, exista potential turistic la noi”, a mai spus sursa citată.

 

La „Târgul European al Castelelor” vor fi reprezentate 10 castele sau cetăţi din România (majoritatea din Transilvania) şi 11 din Ungaria, Cehia, Macedonia şi Bulgaria. Spania este singura ţară vestică ce va fi reprezentată la manifestarea de la Hunedoara. Standurile vor fi amenajate în Sala Dietei. Printre participanţi se numără şi Institutul Patrimoniului Naţional din Praga, organizaţie care reprezintă peste 100 de castele şi cetăţi din Cehia. Simultan cu târgul de turism, va avea loc şi Festivalul internaţional „Dracula Festival 2015”. Manifestarea „încearcă să îmbine mitul cu realitatea într-o atmosferă medievală presarată cu istorie şi legende, prezentate într-o antiteză inedită între viaţa marelui domnitor Vlad Voievod Drăculea (Vlad Ţepeş) şi legenda din spatele mitului Dracula. În prima zi a festivalului avem onoarea să aflăm povestea personajului Dracula, spusă chiar de Dacre Stoker în persoană, strănepotul lui Bram Stoker şi autor al bestseller-ului «Dracula, mortul viu». Cartea se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker şi este scrisă împreună cu Ian Holt, scriitor şi scenarist, ca o continuare a romanului-cult „Dracula”, în spiritul intenţiilor literare şi în stilul lui Bram Stoker, părintele lui Dracula şi întemeietorul genului horror”, se arată într-un comunicat al Primăriei Hunedoara. Prima zi a festivalului mai cuprinde un film despre Vlad Voievod Drăculea şi se va încheia cu un „impresionant bal medieval”. În cea de-a doua zi vor avea loc turniruri şi concursuri medievale, dar şi simulări de lupte între cavaleri.

 

Monika BACIU

1 Comment

  1. Uite ca am dat peste asta pagina despre Zeci de reprezentanţi ai castelelor din Europa
    se întâlnesc la Hunedoara , cautand despre maramu. Acum iti
    spun ca faci treaba super. poate vrei sa vizitezi si pagina http://cazare-maramures.net un site despre maramures.
    Multutmesc frumos

Leave a Reply

Your email address will not be published.