.Index Actualitate

Petroşani…ieri…azi

02-primarie-petrosani-1Întrebări de cultură generală, legate de istoria recentă, dar și de cea milenară, locuri și oameni, au fost scoși în actualitate, în cadrul unui concurs la care au participat liceenii din Valea Jiului. Împărțiți pe școli, fiecare a răspuns la întrebări legate de capitala Văii Jiului, aceasta fiind cea de a IV-a ediție a concursului intitulat „Petroșani, ieri…azi”. Elevii din judeţ şi-au testat cunoştinţele generale. Sala de Marmură a Primăriei din Petroşani a găzduit un concurs de cultură generală care s-a aflat la ediţia cu numărul patru. Participanţii au trebuit să răspundă la întrebări legate de judeţul Hunedoara.

 

“Suntem deja la a IV a ediţie şi suntem mândri că reuşim să mergem înainte. Ca şi anul trecut există o probă sportive şi una de cultura generală. Copiii sunt din ce în ce mai interesaţi şi am avut parte de ajutorul consiliului local care a hotărât ca şi anul acesta să premieze copiii cu bani. Sunt foarte multe lucruri pe care nu le ştim despre orizontul nostrum local şi este bine să mai aprofundăm câteva cunoştinţe”, a declarat Carmen Damian, profesor organizator.

 

Dascălii au iniţiat acest concurs în urmă cu patru ani pentru ca elevii să acumuleze mai multe cunoştinţe despre zona în care trăiesc.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.